Křehký smetanový závin s vanilkovým krémem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
49 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
944 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem a se žloutky vymícháme. Nakrájené žemle namočíme do trochy mléka, prolisujeme sítem a přidáme ke žloutkové směsi. Přimícháme zakysanou smetanu, citronovou kůru, vanilkový cukr a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
  • 2
    Lístkové těsto rozválíme a do poloviny potřeme připravenou náplní. Posypeme omytými rozinkami, okraje přehneme nahoru a těsto svineme.
  • 3
    Závin pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Potom závin přelijeme 200ml vroucího mléka a dopečeme.
  • 4
    Vanilkový krém: Žloutky, maizenu, cukr a vanilkový cukr rozmícháme v troše studeného mléka. Zbylé mléko uvedeme do varu a zvolna do něj vlijeme rozmíchanou směs. Povaříme do zhoustnutí.
  • 5
    Závin nakrájíme na porce a podáváme s připraveným vanilkovým krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.