Krém s vůní kořeněného čaje
17 min.
Ingredience
- Ochucené čajové mléko s kořením
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 3lžícečaj indický sypaný
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaHřebíček mletý
- Základ krému
- 300gramůMáslo čerstvé
- 675gramůCukr moučka
Počet porcí:
24Postup přípravy
- 1Do kastrólku si nalejeme 200ml mléka a dáme ho vařit. Vložíme do něj 3 lžičky silného indického čaje, 1 lžičku mleté skořice, 2 špetky muškátového oříšku a po špetce mletého zázvoru a hřebíčku. Mléko pomalu vaříme asi 1-2 minuty. Poté mléko odstavíme z plotny, kastrólek zakryjeme a necháme ho zcela vychladnout. Pak ho scedíme.
- 2Připravíme vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy.
- 3V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích scezené čajové mléko s kořením. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku a podle potřeby zdobíme různé dezerty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.