Krém vanilkový
32 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVejce slepičí
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 1500mililitrůMléko plnotučné
- 20mililitrůTresť vanilková
- 1špetkaSůl
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
52 g
Cukr
25 g
Vápník
176 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce rozklepneme vejce, přidáme žloutky, cukr, mouku, sůl a vše důkladně promícháme. Přilijeme horké mléko, vanilkovou esenci, stále mícháme, hrnec přendáme na mírný oheň a mícháme, dokud krém nezhoustne. Povaříme přibližně 2 minuty. Hrnec odstavíme a do téměř vychladlého krému postupně zapracujeme změklé máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.