Krém z chřestu s knedlíčky z rýže
40 min.
Ingredience
- 300gramůChřest zelený
- 20gramůCibule
- 1kusBujón zeleninový
- 15gramůJíška instantní
- 1lžíceOlej stolní
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMrkev kořen
- 250gramůRýže předvařená (parboiled)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
531 mg
Postup přípravy
- 1Kuchyňsky očištěný chřest nakrájený na stejně velké kousky osmahneme v hrnci na oleji s drobně nasekanou cibulkou. Kostku zeleninového bujónu uvaříme ve vodě a tímto zeleninovým vývarem zalijeme osmahlou cibuli s chřestem a vaříme doměkka.
- 2Několik kousků vařeného chřestu odložíme. Ostatní vařený chřest s cibulkou rozmixujeme a rozředíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek. Vzniklou směs přivedeme opět k varu a zavaříme světlou jíškou.
- 3V této polévce dále uvaříme mrkev nakrájenou na kolečka. Zvlášť uvaříme 1 sáček předvařené rýže, který necháme okapat a vychladnout. Z vychladlé rýže odstraníme sáček a lžičkou namáčenou v horké vodě vykrojíme z rýže knedlíčky.
- 4Hotový krém dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podáváme tak, že rýžové knedlíčky a kousky vařeného chřestu přelijeme horkým zeleninovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.