Krém z mascarpone a lékořice
35 min.
Ingredience
- 500gramůMascarpone
- 25gramůLékořice - kořen
- 100gramůCukr krupice
- 0,5litrVoda pitná
- 8plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
44 g
Sacharidy
30 g
Cukr
26 g
Vápník
271 mg
Postup přípravy
- 1Krém připravujeme jeden den před podáváním.
- 2Lékořici namočíme s trochou vody, přidáme cukr a při nízké teplotě zahříváme. Plátky želatiny mezitím namočíme do studené vody a vymačkáme. Potom kastrůlek sejmeme ze sporáku a přidáme želatinu. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí a poté směs necháme vychladnout.
- 3Do vychladlé směsi vmícháme mascarpone, krém rozdělíme do misek a dáme na 24hodin do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.