Krém z rebarbory s oříšky
45 min.
Ingredience
- 300gramůReveň (Rebarbora)
- 50mililitrůVoda pitná
- 180gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůCukr třtinový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které v hrnci s vodou dusíme 10 minut doměkka. Uvařenou rebarboru odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
- 2Žloutky v misce vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem na bílou pěnu. Vychladlou rebarboru přimícháme do pěny. Následovně přidáme drobně nasekané ořechy, vše zamícháme. Nakonec do směsi zlehka vmícháme půlku z bílku a třtinového cukru vyšlehaného sněhu.
- 3Připravený krém rozdělíme do zapékacích mističek. Povrch každé ozdobíme druhou půlkou vyšlehaného sněhu. Naplněné zapékací mističky naskládáme na plech s vodou a vložíme do horké trouby. Krém zapékáme 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.