Krém z vaječného koňaku se sněhovými noky
30 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 4lžíceSolamyl
- 125mililitrůKoňak vaječný
- 60gramůCukr krupice
- 1kusMeduňka
- 2kusyVejce slepičí
- 375mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
79 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. 6 lžic mléka smícháme se solamylem, zbylé mléko svaříme s vanilkovým luskem a dření (asi 5 minut). Lusk vyjmeme, přidáme solamyl a vaříme ještě 2 minuty. Vmícháme vaječný koňak, prohřejeme a odstavíme z plotny.
- 2Žloutky rozšleháme a vmícháme do krému. Krém nalijeme do sklenic a necháme 2 hodiny chladit.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně přidáváme cukr. Ze sněhu vypichujeme noky, vkládáme je do vařící vody a pod pokličkou vaříme asi 3 minuty. Uvařené noky klademe na krém.
- 4Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.