Krém z vaječného koňaku se sněhovými noky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
79 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. 6 lžic mléka smícháme se solamylem, zbylé mléko svaříme s vanilkovým luskem a dření (asi 5 minut). Lusk vyjmeme, přidáme solamyl a vaříme ještě 2 minuty. Vmícháme vaječný koňak, prohřejeme a odstavíme z plotny.
  • 2
    Žloutky rozšleháme a vmícháme do krému. Krém nalijeme do sklenic a necháme 2 hodiny chladit.
  • 3
    Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně přidáváme cukr. Ze sněhu vypichujeme noky, vkládáme je do vařící vody a pod pokličkou vaříme asi 3 minuty. Uvařené noky klademe na krém.
  • 4
    Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.