Krém ze sušeného ovoce
35 min.
Ingredience
- 95gramůCukr moučkový
- 150mililitrůMléko polotučné
- 350gramůTvaroh jemný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 12gramůCukr vanilka
- 100gramůHrozinky
- 6gramůCitronová kůra
- 75gramůMouka mandlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh necháme okapat na cedníku.
- 2Smícháme žloutek a 25g cukru, postupně vmícháme mouku tak, abychom předešli vzniku hrudek.
- 3Mléko přivedeme k varu, vmícháme vanilkový cukr, po malých částech ho přilijeme do moučné směsi.
- 4Umícháme hladký krém, necháme hocela vystydnout, po vystydnutí umístíme nad oheň a přivedeme k varu. Vařící krém odstavíme, necháme opět zcela vystydnout.
- 5Tvaroh smícháme s mandlovým práškem, zbytkem cukru, rozinkami a uvařeným krémem, přisypeme strouhanou kůru.
- 6Takto připravený dezert nalijeme do mističek a dáme vychladit.