Krém ze sušeného ovoce

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh necháme okapat na cedníku.
  • 2
    Smícháme žloutek a 25g cukru, postupně vmícháme mouku tak, abychom předešli vzniku hrudek.
  • 3
    Mléko přivedeme k varu, vmícháme vanilkový cukr, po malých částech ho přilijeme do moučné směsi.
  • 4
    Umícháme hladký krém, necháme hocela vystydnout, po vystydnutí umístíme nad oheň a přivedeme k varu. Vařící krém odstavíme, necháme opět zcela vystydnout.
  • 5
    Tvaroh smícháme s mandlovým práškem, zbytkem cukru, rozinkami a uvařeným krémem, přisypeme strouhanou kůru.
  • 6
    Takto připravený dezert nalijeme do mističek a dáme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Šárka
pá 16. 8. 2013
výborné