Krém zvaný bavorský
300 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 8kusůŽelatina
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3litryVoda pitná
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
46 g
Sacharidy
41 g
Cukr
30 g
Vápník
308 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme mléko. Vanilkový lusk podélně nakrojíme a vyškrábeme z něj nožem dřeň, vyškrabanou dřeň i lusk vložíme do mléka.
- 2Studenou vodu vlijeme do hrnku a necháme v ní nabobtnat želatinu.
- 3Do misky vlijeme žloutky, přidáme cukr a ušleháme krém.
- 4Z horkého mléka vyndáme vanilkový lusk a stále mícháme, během míchání postupně přiléváme do krému ze žloutků. Jakmile všechno mléko vlijeme, přemístíme mísu do vodní lázně a šleháme, dokud krém nezhoustne. Nesmíme ale krém příliš zahřívat, protože by nezhoustl.
- 5Vymačkáme ve vodě nabobtnalou želatinu, postupně ji zamícháme do horkého krému.
- 6Pak mísu přendáme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud krém nezchladne.
- 7Ještě než začne krém tuhnout, vmícháme do něj ušlehanou smetanu.
- 8Kovovou formu vypláchneme vodou a vložíme do ní krém. Zakryjeme průsvitnou fólií a odložíme do chladničky přibližně na 4 hodiny. Počkáme, dokud neztuhne.
- 9Než budeme krém podávat, vložíme formu na chvilku do horké vody, poté krém vyklopíme na mísu. Nakrájíme na dílky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.