Krém zvaný bavorský

300 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
46 g
Sacharidy
41 g
Cukr
30 g
Vápník
308 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme mléko. Vanilkový lusk podélně nakrojíme a vyškrábeme z něj nožem dřeň, vyškrabanou dřeň i lusk vložíme do mléka.
  • 2
    Studenou vodu vlijeme do hrnku a necháme v ní nabobtnat želatinu.
  • 3
    Do misky vlijeme žloutky, přidáme cukr a ušleháme krém.
  • 4
    Z horkého mléka vyndáme vanilkový lusk a stále mícháme, během míchání postupně přiléváme do krému ze žloutků. Jakmile všechno mléko vlijeme, přemístíme mísu do vodní lázně a šleháme, dokud krém nezhoustne. Nesmíme ale krém příliš zahřívat, protože by nezhoustl.
  • 5
    Vymačkáme ve vodě nabobtnalou želatinu, postupně ji zamícháme do horkého krému.
  • 6
    Pak mísu přendáme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud krém nezchladne.
  • 7
    Ještě než začne krém tuhnout, vmícháme do něj ušlehanou smetanu.
  • 8
    Kovovou formu vypláchneme vodou a vložíme do ní krém. Zakryjeme průsvitnou fólií a odložíme do chladničky přibližně na 4 hodiny. Počkáme, dokud neztuhne.
  • 9
    Než budeme krém podávat, vložíme formu na chvilku do horké vody, poté krém vyklopíme na mísu. Nakrájíme na dílky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.