Krémová křenová polévka
25 min.
Ingredience
- 200gramůKřen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 750mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 100mililitrůSmetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
507 mg
Postup přípravy
- 1Křen oloupeme a nastrouháme najemno.
- 2V hrnci připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Přidáme nastrouhaný křen a krátce podusíme. Postupně přiléváme vývar a za stálého míéchání vaříme 5-15 minut. Delším vařením křen ztrácí ostrost, pokud polévku povaříme jen 5 minut bude mít pikantnější chuť.
- 3Nakonec vmícháme smetanu a polévku našleháme tyčovým mixerem. POdle chuti osolíme, osladíme a dochutíme citronovou šťávou.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.