Krémová křenová polévka

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
507 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen oloupeme a nastrouháme najemno.
  • 2
    V hrnci připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Přidáme nastrouhaný křen a krátce podusíme. Postupně přiléváme vývar a za stálého míéchání vaříme 5-15 minut. Delším vařením křen ztrácí ostrost, pokud polévku povaříme jen 5 minut bude mít pikantnější chuť.
  • 3
    Nakonec vmícháme smetanu a polévku našleháme tyčovým mixerem. POdle chuti osolíme, osladíme a dochutíme citronovou šťávou.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.