Krémová polévka s meruňkami
45 min.
Ingredience
- 800mililitrůVoda pitná
- 400gramůMeruňky
- 1špetkaSůl
- 1kusMáta
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 100gramůCukr krupice
- 150gramůRybíz červený
- 1kusCitrony
- 400mililitrůMléko polotučné
- 0,13kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Citron řádně omyjeme, osušíme, skrojíme 2 cm kůry. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Meruňky omyjeme, dvě necháme stranou na ozdobu, spaříme, ihned zchladíme, oloupeme a vypeckujeme. Vložíme do hrnce, zakapeme polovinou citronové šťávy, aby ovoce nezhnědlo, přidáme skořici, kůru, mírně osolíme a přilijeme 800 ml vody. Pozvolna vaříme 9 minut. Vyjmeme skořici a kůru, ovoce s vývarem rozmixujeme a opět uvedeme k varu.
- 2V mléce rozmícháme pudink a za stálého míchání vlijeme do polévky. Povaříme do zhoustnutí a dle chuti osladíme. Uvařenou polévku rychle zchladíme ve studené vodě, přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
- 3Při servírování polévku rozdělíme do misek, střed ozdobíme nakrájenými meruňkami do vějíře, přidáme omytý rybíz a dozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.