Krémová polévka s meruňkami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citron řádně omyjeme, osušíme, skrojíme 2 cm kůry. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Meruňky omyjeme, dvě necháme stranou na ozdobu, spaříme, ihned zchladíme, oloupeme a vypeckujeme. Vložíme do hrnce, zakapeme polovinou citronové šťávy, aby ovoce nezhnědlo, přidáme skořici, kůru, mírně osolíme a přilijeme 800 ml vody. Pozvolna vaříme 9 minut. Vyjmeme skořici a kůru, ovoce s vývarem rozmixujeme a opět uvedeme k varu.
  • 2
    V mléce rozmícháme pudink a za stálého míchání vlijeme do polévky. Povaříme do zhoustnutí a dle chuti osladíme. Uvařenou polévku rychle zchladíme ve studené vodě, přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
  • 3
    Při servírování polévku rozdělíme do misek, střed ozdobíme nakrájenými meruňkami do vějíře, přidáme omytý rybíz a dozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.