Krémová polévka se smetanou a plísňovým sýrem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme, nakrájíme na šikmá kolečka a uvaříme v osolené vodě, ve které jsme rozdrobili kostku kuřecího bujónu. Potom chřest vybereme děrovanou naběračkou a ve vývaru z něj ještě vaříme chřestové slupky. Po 15 minutách slupky vybereme a vyhodíme.
  • 2
    V druhém kastrolu zpěníme na oleji nasekanou cibuli, poté přisypeme chřest, zalijeme troškou vývaru z chřestu a krátce podusíme.
  • 3
    Mezitím si v rendlíku rozpustíme máslo, poté přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne světlá jíška.
  • 4
    Vývar s chřestem procedíme a rozmícháme v něm jíšku.
  • 5
    Potom vše nalijeme zpět na chřest a zvolna dusíme 8 minut. Sýr rozkrájíme na drobné kousky a rozmícháme v polévce a nad ohněm mícháme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Nakonec rozmícháme žloutky se smetanou a mícháme je do polévky, kterou už nevaříme. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.