Krémová polévka z čerstvých rajčat
25 min.
Ingredience
- 6kusůRajčata
- 400mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na kousky a dáme do kastrůlku, který postavíme do nádoby s vroucí vodou.
- 2K rajčatům přisypeme mouku a dusíme asi 10 minut. Prolisujeme sítem a za stálého rychlého míchání teplou směs přidáváme do studeného mléka. Mírně osolíme, postavíme na plotnu a během ohřívání polévky přidáváme máslo.
- 3Horkou polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.