Krémová polévka z čerstvých rajčat

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata nakrájíme na kousky a dáme do kastrůlku, který postavíme do nádoby s vroucí vodou.
  • 2
    K rajčatům přisypeme mouku a dusíme asi 10 minut. Prolisujeme sítem a za stálého rychlého míchání teplou směs přidáváme do studeného mléka. Mírně osolíme, postavíme na plotnu a během ohřívání polévky přidáváme máslo.
  • 3
    Horkou polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.