Krémová polévka z telecího masa

110 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
614 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu vaříme v osolené vodě doměkka. Když je maso měkké, polévku procedíme a maso umeleme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme nasekanou petrželovou nať, mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji polévkou a 20 minut vaříme. Potom přidáme mleté maso a necháme ještě přejít varem.
  • 3
    Polévku odstavíme z ohně a zahustíme žloutky a smetanou.
  • 4
    Hotovou polévku posypeme sekanou petrželovou natí a můžeme do ní zavařit knedlíčky ze strouhanky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.