Krémová polévka z telecího masa
110 min.
Ingredience
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůTelecí plec
- 100gramůZelenina kořenová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,25litryVoda pitná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
614 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu vaříme v osolené vodě doměkka. Když je maso měkké, polévku procedíme a maso umeleme.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme nasekanou petrželovou nať, mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji polévkou a 20 minut vaříme. Potom přidáme mleté maso a necháme ještě přejít varem.
- 3Polévku odstavíme z ohně a zahustíme žloutky a smetanou.
- 4Hotovou polévku posypeme sekanou petrželovou natí a můžeme do ní zavařit knedlíčky ze strouhanky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.