Krémová polévka z tykve
50 min.
Ingredience
- 1kilogramTykev
- 150gramůPórek
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1,2litryHovězí vývar základní
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMáslo čerstvé
- Na fazolky
- 400mililitrůVoda pitná
- 130gramůFazolové lusky zelené
- Na krutony
- 3kusyRohlíky bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pórek nakrájíme na kolečka, očištěnou tykev na kostky, očištěné fazolky překrojíme, starší rohlíky pokrájíme na kostičky.
- 2Na másle osmažíme pórek s tykví, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté zalijeme vývarem, osolíme a za občasného míchání vaříme.
- 3Mezitím ve vroucí vodě uvaříme fazolové lusky do měkka, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat.
- 4Na másle osmažíme dorůžova kostičky z rohlíků (krutony).
- 5Hotovou polévku propasírujeme do čistého hrnce, přivedeme do varu, vmícháme smetanu, přidáme uvařené fazolky a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.