Krémová polévka z tykve

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek nakrájíme na kolečka, očištěnou tykev na kostky, očištěné fazolky překrojíme, starší rohlíky pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Na másle osmažíme pórek s tykví, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté zalijeme vývarem, osolíme a za občasného míchání vaříme.
  • 3
    Mezitím ve vroucí vodě uvaříme fazolové lusky do měkka, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat.
  • 4
    Na másle osmažíme dorůžova kostičky z rohlíků (krutony).
  • 5
    Hotovou polévku propasírujeme do čistého hrnce, přivedeme do varu, vmícháme smetanu, přidáme uvařené fazolky a odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.