Krémová vejce vařená v misce
20 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Cukr
447 mg
Vápník
37 mg
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na malé kousky.
- 2Čtyři menší zapékací misky vymažeme máslem a na dno dáme kousky šunky. Misky naskládáme do pekáče nebo hlubokého pečicího plechu. Do každé misky rozklepneme jedno vejce, osolíme ho, zalijeme lžící smetany a na ni kápneme trochu oleje.
- 3Do pekáče nebo plechu nalijeme vroucí vodu tak, aby byla do poloviny zapékacích misek a dáme na 15 minut do trouby, předehřáté na 190 stupňů Celsia. Uvařená vejce mají mít krémovou konzistenci.
- 4Podáváme je teplá v miskách, před servírováním je ještě můžeme posypat jemně nasekanými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.