Krémové kari z červené řepy

60 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olej rozpálíme a opékáme na něm 8 minut cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme hořčičná semínka a další minutu restujeme. Poté vmícháme kari pastu. Smažíme ještě asi 3 minuty.
  • 2
    Rýži uvaříme podle návodu.
  • 3
    Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme ji s kořeněnou cibulí z pánve, přidáme nasekanou chilli papričku, rajčata a plechovku z nich naplníme vodou a přidáme ji do směsi. Pak přidáme ještě jednu plechovku vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Řepa by měla být měkká až skončíme.
  • 4
    Poté slijeme tekutinu a zredukujeme ji na polovinu. Odstavíme a vmícháme mandle, jogurt a sůl.
  • 5
    Na talíře rozdělíme rýži, na to dáme kari z červené řepy a ozdobíme lžící omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.