Krémové kari z červené řepy
60 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCibule
- 3lžíceKari pasta
- 1kilogramČervená řepa
- 1kusChilli paprička
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžíceMandle mleté
- 200gramůRýže Basmati
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceŘecký jogurt
- 2lžičkyHořčičné semínko
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Olej rozpálíme a opékáme na něm 8 minut cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme hořčičná semínka a další minutu restujeme. Poté vmícháme kari pastu. Smažíme ještě asi 3 minuty.
- 2Rýži uvaříme podle návodu.
- 3Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme ji s kořeněnou cibulí z pánve, přidáme nasekanou chilli papričku, rajčata a plechovku z nich naplníme vodou a přidáme ji do směsi. Pak přidáme ještě jednu plechovku vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Řepa by měla být měkká až skončíme.
- 4Poté slijeme tekutinu a zredukujeme ji na polovinu. Odstavíme a vmícháme mandle, jogurt a sůl.
- 5Na talíře rozdělíme rýži, na to dáme kari z červené řepy a ozdobíme lžící omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.