Krémové misky
45 min.
Ingredience
- 410mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 90gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Cukr
11 g
Vápník
59 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, vanilkový lusk podélně rozkrojíme, semínka vydlabeme a lusk i semínka dáme do mléka, které převaříme.
- 2Smícháme vejce, žloutky a cukr. Zalijeme mlékem a dobře promícháme. Všechnu pěnu sebereme lžící.
- 3Hmotu rozlijeme do 8 zapékacích mističek a urovnáme je na hluboký plech. Plech zalijeme vodou asi do poloviny mističek a krém pečeme asi 30 minut, až bude pevný na dotek.
- 4Mističky vyjmeme a necháme vychladnout. Uložíme je do chladničky, kde krém necháme až do podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.