Krémové misky

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Cukr
11 g
Vápník
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme mléko, vanilkový lusk podélně rozkrojíme, semínka vydlabeme a lusk i semínka dáme do mléka, které převaříme.
  • 2
    Smícháme vejce, žloutky a cukr. Zalijeme mlékem a dobře promícháme. Všechnu pěnu sebereme lžící.
  • 3
    Hmotu rozlijeme do 8 zapékacích mističek a urovnáme je na hluboký plech. Plech zalijeme vodou asi do poloviny mističek a krém pečeme asi 30 minut, až bude pevný na dotek.
  • 4
    Mističky vyjmeme a necháme vychladnout. Uložíme je do chladničky, kde krém necháme až do podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.