Krémový čokoládový tvarohový dort
50 min.
Ingredience
- 100gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 55gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSirup malinový
- 200gramůTvaroh tučný
- 2lžíceCukr moučkový
- 130gramůČokoláda 70% kakao
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůKakao
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozpálíme na 180 st.C. Mezitím rozdrtíme v plastovém sáčku sušenky válečkem.
- 2Máslo spolu se sirupem pozvolna za stálého míchání rozehřejeme, přidáme sušenky a směs nalijeme do dortové formy. Pečeme cca 15 min a poté necháme 20 min vychladnout.
- 330 g čokolády nastrouháme na hobliny a odložíme. Tvaroh s cukrem ušleháme doměkka. 50 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Kakao rozmícháme se 2 lžícemi vařící vody, tuto pastu vmícháme do rozpuštěné čokolády. Přidáme tvarohovou hmotu a nakonec zbytek nastrouhané čokolády.
- 4Z poloviny množství smetany ušleháme šlehačku. Přimícháme k těstu, přeneseme na korpus a necháme 2 h uležet v chladničce. Po vyjmutí potřeme zbytkem šlehačky, dozdobíme čokoládovými hoblinami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.