Krémový čokoládový tvarohový dort

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozpálíme na 180 st.C. Mezitím rozdrtíme v plastovém sáčku sušenky válečkem.
  • 2
    Máslo spolu se sirupem pozvolna za stálého míchání rozehřejeme, přidáme sušenky a směs nalijeme do dortové formy. Pečeme cca 15 min a poté necháme 20 min vychladnout.
  • 3
    30 g čokolády nastrouháme na hobliny a odložíme. Tvaroh s cukrem ušleháme doměkka. 50 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Kakao rozmícháme se 2 lžícemi vařící vody, tuto pastu vmícháme do rozpuštěné čokolády. Přidáme tvarohovou hmotu a nakonec zbytek nastrouhané čokolády.
  • 4
    Z poloviny množství smetany ušleháme šlehačku. Přimícháme k těstu, přeneseme na korpus a necháme 2 h uležet v chladničce. Po vyjmutí potřeme zbytkem šlehačky, dozdobíme čokoládovými hoblinami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.