Krémový dezert s rebarborou
80 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůReveň (Rebarbora)
- 60gramůMed včelí
- 40gramůCukr vanilka
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120mililitrůMléko plnotučné
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 1mililitrTresť vanilková
- 40gramůCukr krystal
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
620 mg
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rebarboru na kostičky, med a vanilkový cukr. Zahříváme 6 minut, až rebarbora změkne a cukr začne karamelizovat. Rozdělíme do zapékacích misek.
- 2V rendlíku zahřejeme mléko a smetanu, ale nevaříme. V míse ušleháme žloutky, cukr a vanilkovou tresť, vmícháme horkou smetanu s mlékem. Sebereme vrchní pěnu a krém nalijeme na rebarboru do zapékacích misek. Zapékací misky vložíme na hluboký plech, který naplníme vodou do půlky misek. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, až krém začne tuhnout. Misky vyndáme a necháme zcela vychladnout, těsně před podáváním posypeme cukrem a flambováním zkaramelizujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.