Krémový pudink
80 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůSolamyl
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůPiškoty dětské kulaté
- 30gramůMandle
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Mléko, máslo, cukr, žloutky, mleté mandle a škob ušleháme v páře na hustý krém. Odstavíme z ohně, ochutíme citronovou kůrou a vanilkovým cukrem, necháme za občasného zamíchání vychladnout.
- 2Potom do krému zamícháme sníh, ušlehaný ze 6 bílků.
- 3Dno a stěny formy vyložíme částí piškotů. Zbylé piškoty rozlámeme na kousky a zamícháme do pudinkové hmoty.
- 4Pudink vaříme v páře hodinu. Podáváme se zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.