Křenová omáčka bešamelová

30 min.
Německo

Ingredience

    • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 40gramůBešamel
    • 150mililitrůZakysaná smetana
    • 40gramůKřen
    • 5gramůSůl
    • 4gramyCukr krupice
    • 20mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
340 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme bešamel a přivedeme k varu. Povaříme 15 minut, osolíme, přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný čerstvý křen, zakápneme octem, podle chuti osladíme a povaříme do zhoustnutí.
  • 2
    Tuto omáčku podáváme ke grilovaným rybám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.