Křenová omáčka po anglicku

20 min.

Ingredience

    • 100gramůKřen
    • 1špetkaSůl
    • 5mililitrůOcet vinný
    • 50gramůCukr moučkový
    • 100gramůChléb pšeničný (bílý)
    • 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen nastrouháme na jemném struhadle a vsypeme do mísy. Zasypeme cukrem a špetkou soli. Přidáme bílý chléb, který jsme v ruce potrhali na malé kousíčky. Vše zalijeme smetanou a dobře promícháme. Úplně nakonec zakápneme octem.
  • 2
    Tato omáčka se podává vychlazená a je vhodná k pečenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.