Křenová omáčka po anglicku
20 min.
Ingredience
- 100gramůKřen
- 1špetkaSůl
- 5mililitrůOcet vinný
- 50gramůCukr moučkový
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Křen nastrouháme na jemném struhadle a vsypeme do mísy. Zasypeme cukrem a špetkou soli. Přidáme bílý chléb, který jsme v ruce potrhali na malé kousíčky. Vše zalijeme smetanou a dobře promícháme. Úplně nakonec zakápneme octem.
- 2Tato omáčka se podává vychlazená a je vhodná k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.