Křenová omáčka s mlékem
35 min.
Ingredience
- 60gramůKřen
- 500mililitrůMléko polotučné
- 40gramůCukr krupice
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 400gramůUzené maso vařené
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
69 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
480 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme strouhaný křen, cukr a vaříme, než omáčka ztratí moučnou příchuť.
- 2Výborně se k této omáčce hodí uzené vařené maso, které nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a přímo v omáčce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 11. 2015
Křenová omáčka s mlékem
Křenovou omáčku většinou dělávám jak s mlékem, tak i s přidáním vývaru a smetany. Klidně se dá udělat pouze s mlékem, dala jsem jen o trošku více mouky ať máme více omáčky a méně cukru. To ale záleží na chuti každého. Místo čerstvého křenu, který přidávám až ke konci vaření se dá použít i nějaký kvalitní nakládaný křen, který se prodává pod různými názvy v malých skleničkách. Ale nejlepší je čerstvý a náš, český. Za mě palec nahoru.