Křenová omáčka s mlékem pro celiaky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Vápník
314 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý křen nastrouháme. V hrnku mléka rozmícháme dohladka mouku a ve zbytku mléka rozmícháme polévkovou kostky Vitana a mléko s kostkami Vitana dáme vařit. Když je mléko horké, vlijeme do něj mouku rozmíchanou v mléce a za stálého míchání přisypeme nastrouhaný křen. Omáčku stále promícháváme nad ohněm, dokud nezhoustne. Hotovou omáčku ochutíme solí a podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.