Křenová pasta
15 min.
Ingredience
- 200gramůKřen
- 200mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůOlej olivový
- 20gramůCukr krupice
- 10gramůSůl
- 15mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
800 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Křen očistíme, nakrájíme nahrubo a vložíme do mixéru. Zalijeme převařenou a vychladlou vodou, přidáme cukr, sůl, ocet a olej. Důkladně rozmixujeme. Pastou naplníme malé zavařovací skleničky a uchováváme v chladu.
- 2Křenovou pastu používáme přímo k různým uzeninám nebo jako základ pomazánek a omáček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.