Křenová šlehačka k obalovanému lososovi
35 min.
Ingredience
- 800gramůLosos - filety
- 50mililitrůOcet vinný
- 5gramůSůl
- 20gramůCukr krupice
- 60gramůKřen
- 1kusLimetka
- 300gramůListové těsto
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůKopr čerstvý
- 250mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1300 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
108 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři porce. Smícháme 1 lžičku octové esence se 3 lžičkami vody a maso z obou stran pokapeme. Kopr omyjeme, osušíme a odstraníme stopky. Polovinu jemně nasekáme a odložíme. Listové těsto rozložíme na kuchyňský papír a pokropíme vodou. Filé položíme na širokou stranu, osolíme, opepříme a posypeme natrhaným koprem. Rybu pečlivě obalíme těstíčkem a opékáme v horkém oleji 8-10 minut. Hotové maso rozložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk.
- 2Šlehačku s cukrem ušleháme do polotuha. Vmícháme zbývající ocet, strouhaný křen a nasekaný
- 3kopr. Dochutíme solí a pepřem. Rybu podáváme s křenovou šlehačkou a na talíři ji ozdobíme plátky limety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.