Křenová šlehačka ke grilovanému masu

10 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 30gramůKřen
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 40mililitrůCitronová šťáva
    • 5gramůCukr moučkový
    • 4gramySůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
280 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen oloupeme, nastrouháme na jemno, zakapeme citronovou šťávou, smetanu mírně osladíme a vyšleháme do šlehačky. Křen přisolíme a smícháme se šlehačkou.
  • 2
    Používáme zejména ke grilovaným rybám, ale hodí se i ke steakům.
  • 3
    Před podáváním dáme do lednice vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.