Křenová šlehačka ke grilovanému masu
10 min.
Ingredience
- 30gramůKřen
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůCukr moučkový
- 4gramySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
280 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Křen oloupeme, nastrouháme na jemno, zakapeme citronovou šťávou, smetanu mírně osladíme a vyšleháme do šlehačky. Křen přisolíme a smícháme se šlehačkou.
- 2Používáme zejména ke grilovaným rybám, ale hodí se i ke steakům.
- 3Před podáváním dáme do lednice vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.