Křenová smetanová omáčka
25 min.
Ingredience
- 100gramůKřen
- 50gramůMandle
- 3lžíceBešamel
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceCitronová šťáva
- 5lžicZakysaná smetana
- 1špetkaPepř cayenský
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve přivedeme k varu hovězí vývar s mlékem. Přidáme nastrouhaný křen a mleté mandle a provaříme do mírného zhoustnutí.
- 2Poté vmícháme citronovou šťávu, zakysanou smetanu a bešamelovou omáčku. Ochutíme kajenským pepřem.
- 3Omáčka je vhodná k rybám, zejména k mořskému ďasu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.