Křenová smetanová omáčka

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůKřen
    • 50gramůMandle
    • 3lžíceBešamel
    • 250mililitrůHovězí vývar základní
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 5lžicZakysaná smetana
    • 1špetkaPepř cayenský
    • 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve přivedeme k varu hovězí vývar s mlékem. Přidáme nastrouhaný křen a mleté mandle a provaříme do mírného zhoustnutí.
  • 2
    Poté vmícháme citronovou šťávu, zakysanou smetanu a bešamelovou omáčku. Ochutíme kajenským pepřem.
  • 3
    Omáčka je vhodná k rybám, zejména k mořskému ďasu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.