Křepelky ve vinných listech
80 min.
Ingredience
- 100gramůVinné listy
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůŘeřicha
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCitrony
- 100mililitrůSherry brandy
- 60mililitrůVývar drůbeží
- 1kilogramKřepelka
- 8plátkůŠunka parmská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
24 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Křepelky opláchneme a osušíme. Citróny rozkrájíme na 8 dílků, vždy jeden dílek vložíme do křepelky. Osolíme a zabalíme do plátků šunky, položíme na dva částečně se překrývající vinné listy, zabalíme, převážeme kuchyňským provázkem. Takto postupně zpracujeme všech 8 křepelek.
- 2Vyskládáme na plech, zakapeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C asi na 30 minut. Vyndáme z trouby, vidličkou nebo špejlí zkontrolujeme, zde je maso pečené, přeneseme na talíř.
- 3Na talíři necháme 10 minut odpočívat, poté provázek odstraníme a sejmeme vinné listy.
- 4Výpek z pekáče slijeme do hrnce, přilijeme vývar, sherry a přivedeme k varu, postupně zašleháváme máslo, až se šťáva leskne. Křepelky podáváme na vrstvě řeřichy, zalité šťávou z sherry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.