Křepelky ve vinných listech

80 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
24 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelky opláchneme a osušíme. Citróny rozkrájíme na 8 dílků, vždy jeden dílek vložíme do křepelky. Osolíme a zabalíme do plátků šunky, položíme na dva částečně se překrývající vinné listy, zabalíme, převážeme kuchyňským provázkem. Takto postupně zpracujeme všech 8 křepelek.
  • 2
    Vyskládáme na plech, zakapeme olejem a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C asi na 30 minut. Vyndáme z trouby, vidličkou nebo špejlí zkontrolujeme, zde je maso pečené, přeneseme na talíř.
  • 3
    Na talíři necháme 10 minut odpočívat, poté provázek odstraníme a sejmeme vinné listy.
  • 4
    Výpek z pekáče slijeme do hrnce, přilijeme vývar, sherry a přivedeme k varu, postupně zašleháváme máslo, až se šťáva leskne. Křepelky podáváme na vrstvě řeřichy, zalité šťávou z sherry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.