Krevetky v bešamelu s vejci a bylinkami

55 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
205 mg
Cukr
670 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zmrazené malé krevety dáme do nepromokavého sáčku a vložíme je do misky s ledovou (1 l) vodou a necháme přes noc v lednici. Polorozmrazené, pokud mají krunýř, oloupeme a necháme je úplně rozmrazit. Dobře je omyjeme pod tekoucí vodou.
  • 2
    Do hrnce nalijeme 1.5-2 l vody, přidáme 2 lžíce soli a vodu přivedeme k varu. Malé a střední krevetky budeme vařit asi 3-4 minuty. Vyloupané krevetky budou masitě bílé a neprůhledné. Jednu rozkrojíme a zkontrolujeme, jestli jsou uvařené. Poté je vyjmeme sítem, necháme okapat a odložíme do mísy.
  • 3
    V rendlíku v 7 dl vody uvaříme vejce natvrdo. Vaříme je 9-10 minut. Poté je zchladíme, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Kopr a petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a jemně posekáme.
  • 4
    Ve větší pánvi si roztopíme máslo, přidáme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme smetanu, mouku rozšleháme metličkou dohladka a při mírné teplotě povaříme asi 10-12 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem, přidáme kopr, krevetky, prohřejeme je a ihned porce rozdělíme na talíře. Každou porci obložíme rozkrájenými vejci, které mírně osolíme, posypeme petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.