Krevetová omeleta fu jong
20 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyPórek
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 250gramůSolamyl
- 1lžičkaSůl
- 180gramůŽampiony čerstvé
- 180gramůSójové výhonky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
19 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Krevety opláchneme vodou a vysušíme papírovými utěrkami. Poté je řádně obalíme v osoleném Solamylu.
- 2Pórky nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky.
- 3Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme pórek a opékáme 3 minuty. Přidáme krevety a za stálého míchání opékáme dozlatova. K této směsi přidáme žampiony, sójové výhonky a vše opékáme ještě 2 minuty.
- 4Vejce rozšleháme se 3 lžícemi vody, směs nalijeme do woku a necháme ztuhnout. Omeletu poté obrátíme.
- 5Hotovou omeletu přesuneme na talíř, rozdělíme na čtyři díly a servírujeme ještě horkou ozdobenou smaženým pórkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.