Krevetová polévka s okurkou a koriandrem
35 min.
Ingredience
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2kusyBujon drůbeží bez tuku
- 1kusChilli paprička
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenčí plátky.
- 2V hrnci přivedeme k varu 1,5l vody, přidáme kostku bujonu a necháme ji rozpustit. Přidáme okurku, cibuli a vyloupané krevety. Znovu přivedeme k varu a povaříme asi 2 minuty.
- 3Do polévky vsypeme nasekanou petrželku a koriandrovou nať. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.