Krevetová tamarindová směs

35 min.
Thajsko

Ingredience

      • 6kusůChilli paprička sušená
      • 2lžíceOlej rostlinný
      • 2kusyCibule
      • 2lžíceCukr třtinový
      • 2lžíceVývar drůbeží
      • 6lžicTamarindová pasta
      • 450gramůKrevety tygří - loupané
      • 1lžíceČesnek
      • 2lžíceŠalotka
      • 2kusyCibulka jarní
      • 1lžíceOmáčka rybí
      • 2lžíceVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    318 kcal
    Bílkoviny
    32 g
    Tuky
    8 g
    Sacharidy
    50 g
    Vláknina
    14 g
    Cukr
    29 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Wok nebo větší pánev nasucho rozehřejeme a za stálého míchání osmahneme sušené chilli papričky. Během smažení dřevěnou vařečkou několikrát přitlačíme na dno. Hotové odložíme stranou a necháme vychladnout.
    • 2
      Do pánve vlijeme olej, rozpálíme a dozlatova cca 2-3 minuty orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme cukr, vývar, osmahnuté chilli papričky, krevety a tamarindovou pastu rozmíchanou v trošce horké vody. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté přivedeme k varu. Česnek nadrobno nasekáme, šalotku nakrájím na plátky, obojí osmahneme a přidáme ke krevetám. Vše ještě 3-4 minuty restujeme.
    • 3
      Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a ihned podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.