Krevetová tamarindová směs
35 min.
Ingredience
- 6kusůChilli paprička sušená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceVývar drůbeží
- 6lžicTamarindová pasta
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceČesnek
- 2lžíceŠalotka
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
8 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Wok nebo větší pánev nasucho rozehřejeme a za stálého míchání osmahneme sušené chilli papričky. Během smažení dřevěnou vařečkou několikrát přitlačíme na dno. Hotové odložíme stranou a necháme vychladnout.
- 2Do pánve vlijeme olej, rozpálíme a dozlatova cca 2-3 minuty orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme cukr, vývar, osmahnuté chilli papričky, krevety a tamarindovou pastu rozmíchanou v trošce horké vody. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, poté přivedeme k varu. Česnek nadrobno nasekáme, šalotku nakrájím na plátky, obojí osmahneme a přidáme ke krevetám. Vše ještě 3-4 minuty restujeme.
- 3Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.