Krevetové jarní závitky s vietnamskou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceZázvor mletý
- 1lžíceCukr třtinový
- 3lžíceOmáčka rybí
- 1kusLimetka
- 100gramůNudle rýžové
- 12kusůRýžový papír
- 4lžíceMáta
- 18kusůKrevety tygří - loupané
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusSalát ledový
- 1kusOkurka salátová
- 50gramůFazolové lusky zelené
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
12Postup přípravy
- 1Připravíme si omáčku – česnek, chilli papričku bez semínek, zázvor, třtinový cukr, rybí omáčku a limetkovou šťávu rozmixujeme dohladka.
- 2Nudle vaříme 15 minut doměkka. Poslední minutu přidáme oloupané krevety a fazolky.
- 3Salát natrháme na kousky, mátu nasekáme na jemno. Mrkev a okurku nastrouháme nahrubo.
- 4Rýžový papír potopíme na 10 sekund do horké vody a poté ho umístíme na čistou utěrku. Dáme na něj trochu máty a krevet, salát, nudle, mrkev, okurku a nakonec fazolky. Zamotáme podle návodu na obalu.
- 5Krevetové závitky podáváme s omáčkou diagonálně přepůlené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.