Krevetové seviche
15 min.
Ingredience
- 455gramůKrevety tygří - loupané
- 36gramůSůl
- 3kusyLimetka
- 1kusChilli paprička
- 1kusRajčata
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 3kusyCitrony
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5kusCibule červená
- 0,5kusCeler řapíkatý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu 1,1 až 2,2 l vody v hlubokém hrnci k varu. Přidáme oloupané krevety bez střívka a sůl. Vymačkáme šťávu z limetky i citronu a nasekáme čerstvý koriandr. Oloupeme cibuli s okurkou. Mezitím se nám krevety uvařily 3-5 minut. Necháme je tam ovšem déle, aby nebyly gumové. Do mísy s ledem vytáhneme krevety, aby se ihned zchladily a nedošly.
- 2Odstraníme krevetám ocásky a vodorovně je nakrájíme na půlky. Můžeme je ale nakrájet i na menší kousky. Nakrájené krevety vložíme do skleněné mísy a přidáme šťávu z citrusů a řádně promícháme. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme vychladit do lednice na 30 minut.
- 3Mezitím očistíme chilli papričku, odstraníme semínka a nakrájíme ji na velmi malé kousky. Nasekáme červenou cibuli, nakrájíme okurku, celer a rajče na kousky a dáme stranou. Všechny nakrájené přísady vložíme ke krevetám a smícháme dohromady. Necháme dalších 30 minut chladit.
- 4Před podáváním posypeme čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.