Krevetové zákusky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme nakrájenou červenou papriku a fazolové klíčky, smažíme na prudším plameni 2 minuty. Sundáme pánev z plamene, přidáme do něj šťávu z limetky, zázvor, červené chilli a krevety, dobře promícháme.
  • 2
    V misce smícháme rybí omáčku s marantou třtinovou, směs přidáme do pánve. Vrátíme na plamen a smažíme 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Přidáme nať koriandru a promícháme.
  • 3
    Rozložíme na prkénko plátky listového těsta. Rozpustíme máslo se sezamovým olejem a každý plátek potřeme směsí. Lžící dáme na každý plátek náplň, srolujeme těsto i s náplní a přehneme oba okraje.
  • 4
    Rozehřejeme ve velké pánvi olej, postupně smažíme po všech stranách, dokud nejsou zlaté a křupavé.
  • 5
    Na talíři je ozdobíme jarní cibulkou a podáváme horké. Můžeme si namáčet do omáčky chilli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.