Krevetové zákusky
35 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 70gramůFazolové klíčky
- 1kusLimetka
- 1kusChilli paprička
- 10gramůZázvor celý
- 225gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 8plátkůListové těsto
- 25gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyOlej sezamový
- 1lžíceCibulka jarní
- 2lžíceChilli omáčka
- 0,5lžičkaMaranta třtinová
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme nakrájenou červenou papriku a fazolové klíčky, smažíme na prudším plameni 2 minuty. Sundáme pánev z plamene, přidáme do něj šťávu z limetky, zázvor, červené chilli a krevety, dobře promícháme.
- 2V misce smícháme rybí omáčku s marantou třtinovou, směs přidáme do pánve. Vrátíme na plamen a smažíme 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Přidáme nať koriandru a promícháme.
- 3Rozložíme na prkénko plátky listového těsta. Rozpustíme máslo se sezamovým olejem a každý plátek potřeme směsí. Lžící dáme na každý plátek náplň, srolujeme těsto i s náplní a přehneme oba okraje.
- 4Rozehřejeme ve velké pánvi olej, postupně smažíme po všech stranách, dokud nejsou zlaté a křupavé.
- 5Na talíři je ozdobíme jarní cibulkou a podáváme horké. Můžeme si namáčet do omáčky chilli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.