Krevetový koktejl po mexicku
22 min.
Ingredience
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceOlej olivový
- 3lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaTabasco
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusAvokádo
- 2lžíceKukuřice
- 0,25kusSalát ledový
- 4lžíceMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
574 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozehřátém oleji zprudka restujeme očištěné a omyté krevety 1-2 minuty dorůžova. Vyjmeme do mísy, zakapeme limetkovou šťávou a tabascem. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
- 2V misce rozšleháme majonézu se zakysanou smetanou, rajčatovým protlakem a nasekaným koriandrem.
- 3Omytý, na nudličky nakrájený salát rozdělíme do 4 skleněných pohárů.
- 44 krevety s ocásky ponecháme na ozdobu, zbylé zbavíme ocásků a vrátíme do mísy. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené avokádo pokapané limetkovou šťávou a vsypeme okapanou kukuřici. Vše promícháme a směs navršíme na salát v pohárech.
- 5Koktejl ozdobíme kopečkem majonézové omáčky, krevetami a lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.