Krevetový koktejl po mexicku

22 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
574 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi na rozehřátém oleji zprudka restujeme očištěné a omyté krevety 1-2 minuty dorůžova. Vyjmeme do mísy, zakapeme limetkovou šťávou a tabascem. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
  • 2
    V misce rozšleháme majonézu se zakysanou smetanou, rajčatovým protlakem a nasekaným koriandrem.
  • 3
    Omytý, na nudličky nakrájený salát rozdělíme do 4 skleněných pohárů.
  • 4
    4 krevety s ocásky ponecháme na ozdobu, zbylé zbavíme ocásků a vrátíme do mísy. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené avokádo pokapané limetkovou šťávou a vsypeme okapanou kukuřici. Vše promícháme a směs navršíme na salát v pohárech.
  • 5
    Koktejl ozdobíme kopečkem majonézové omáčky, krevetami a lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.