Krevetový salát s nudlemi a křupavými šalotkami
25 min.
Ingredience
- 200gramůNudle rýžové
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusCibule červená
- 1kusChilli paprička
- 1kusOkurka salátová
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceMáta
- 2lžíceArašídy
- 3kusyLimetka
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 1stroužekČesnek
- 5kusůŠalotka
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nudle uvaříme podle návodu, na poslední dvě minuty přidáme krevety.
- 2Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku nakrájíme najemno, okurku pomocí škrabky na dlouhé tenké plátky. Mátu a koriandr nasekáme. Arašídy nasekáme nahrubo a vše promícháme s nudlemi a krevetami.
- 3Nyní si připravíme dresink: Limetky vymačkáme a smícháme je s třtinovým cukrem. Mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme rybí omáčku a utřený česnek.
- 4Nakonec si připravíme křupavé šalotky: šalotky nakrájíme na tenké proužky. Promícháme je s moukou a smažíme v rozpáleném oleji. Po minutě je vyjmeme z oleje a necháme je okapat na papírové utěrce.
- 5Nudlovou směs přelijeme dresinkem a podáváme posypané křupavými šalotkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.