Krevetový salát s pomelem
30 min.
Ingredience
- 1kusPomelo
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 170gramůKrabí tyčinky
- 200gramůSalát ledový
- 2kusyCibulka jarní
- Na zálivku
- 20mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 40mililitrůOmáčka rybí
- 40gramůCukr třtinový
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme zálivku. Rozpálíme na pánvi arašídový olej, přidáme najemno nakrájený česnek a cibuli, potom červenou papriku a 3 minuty restujeme, odstavíme. Rybí omáčku smícháme s cukrem a citronovou šťávou, vmícháme do směsi na pánvi, necháme vychladnout.
- 2Pomelo oloupeme, důkladně zbavíme i bílé dužiny, rozdělíme na jednotlivé dílky, které rozpůlíme. V míse smícháme s vařenými krevetami, nakrájenými krabími tyčinkami a natrhaným ledovým salátem. Zalijeme připravenou zálivkou a ozdobíme kolečky jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.