Krevetový salát s pomelem

30 min.

Ingredience

    • 1kusPomelo
    • 200gramůKrevety tygří - loupané
    • 170gramůKrabí tyčinky
    • 200gramůSalát ledový
    • 2kusyCibulka jarní
  • Na zálivku
    • 20mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
    • 1kusCibule
    • 1kusPaprika červená
    • 40mililitrůOmáčka rybí
    • 40gramůCukr třtinový
    • 40mililitrůCitronová šťáva
    • 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme zálivku. Rozpálíme na pánvi arašídový olej, přidáme najemno nakrájený česnek a cibuli, potom červenou papriku a 3 minuty restujeme, odstavíme. Rybí omáčku smícháme s cukrem a citronovou šťávou, vmícháme do směsi na pánvi, necháme vychladnout.
  • 2
    Pomelo oloupeme, důkladně zbavíme i bílé dužiny, rozdělíme na jednotlivé dílky, které rozpůlíme. V míse smícháme s vařenými krevetami, nakrájenými krabími tyčinkami a natrhaným ledovým salátem. Zalijeme připravenou zálivkou a ozdobíme kolečky jarní cibulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.