Krevety na chilli
20 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 5lžicOmáčka sójová
- 5lžicSherry brandy
- 3kusyChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 5lžicVoda pitná
- 625gramůKrevety tygří - loupané
- 6kusůCibulka jarní
- 90gramůOřechy Kešu
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme sherry, nadrobno pokrájenou chilli papričku, sójovou omáčku, rozetřený česnek, vodu a zázvor. Přidáme krevety, pokrájené jarní cibulky a kešu oříšky a promícháme. Zakryjeme a necháme 120 minut marinovat.
- 2V pánvi wok rozehřejeme olej. Přidáme do něj z marinády krevety, jarní cibulku a kešu oříšky. Marinádu uschováme. Smažíme pár minut.
- 3Uschovanou marinádu smícháme se solamylem a přidáme do woku. Povaříme 30 vteřin a poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.