Krevety na paprice
30 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 600gramůKrevety tygří - loupané
- 200mililitrůVývar rybí
- 200mililitrůBešamel
- 50gramůSýr Gruyére
- 600gramůRýže dušená
- 40gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
18 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla, nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme 1 vrchovatou lžičku mleté papriky, promícháme a až se máslo zbarví do červena, přidáme loupané krevety bez hlav, zalijeme vývarem a necháme 5 minut povařit. Přilijeme bešamel, do kterého jsme přimíchali trochu strouhaného sýru. Prohřejeme a stáhneme z ohně.
- 2Podáváme s dušenou rýží, do které vmícháme 2 lžíce sterilovaného hrášku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.