Krevety po kantonsku
30 min.
Ingredience
- omáčka
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžičkyCukr krupice
- 150mililitrůVývar rybí
- 4lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 3lžíceVoda pitná
- 5lžicOlej rostlinný
- 700gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceZázvor celý
- 4stroužkyČesnek
- 180gramůVepřová kýta
- 1kusPórek
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ve woku na 2 lžících rozehřátého oleje krátce opečeme prolisovaný česnek. Přidáme očištěné a omyté krevety, opékáme je 5 minut. Krevety vyjmeme děrovanou lopatkou na talíř a necháme na teplém místě.
- 2Do woku přilijeme zbylý olej a když se rozpálí, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, omyté, na kostky nakrájené maso a na kolečka nakrájený pórek. Opékáme asi 5 minut, aby maso mělo křupavou kůrku. Vmícháme sherry, sójovou omáčku, cukr, rybí vývar a přivedeme k varu.
- 3Solamyl rozmícháme v misce s vodou na pastu, vlijeme do woku a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
- 4Do pánve vrátíme krevety a přilijeme rozšlehaná vejce, Za občasného míchání zvolna vaříme 5-6 minut.
- 5Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a ozdobíme nakrájenou červenou paprikou.
- 6Podáváme s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.