Krevety po kantonsku

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve woku na 2 lžících rozehřátého oleje krátce opečeme prolisovaný česnek. Přidáme očištěné a omyté krevety, opékáme je 5 minut. Krevety vyjmeme děrovanou lopatkou na talíř a necháme na teplém místě.
  • 2
    Do woku přilijeme zbylý olej a když se rozpálí, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, omyté, na kostky nakrájené maso a na kolečka nakrájený pórek. Opékáme asi 5 minut, aby maso mělo křupavou kůrku. Vmícháme sherry, sójovou omáčku, cukr, rybí vývar a přivedeme k varu.
  • 3
    Solamyl rozmícháme v misce s vodou na pastu, vlijeme do woku a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Do pánve vrátíme krevety a přilijeme rozšlehaná vejce, Za občasného míchání zvolna vaříme 5-6 minut.
  • 5
    Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a ozdobíme nakrájenou červenou paprikou.
  • 6
    Podáváme s vařenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.