Krevety po kantonsku
35 min.
Ingredience
- 5lžicOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 675gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaZázvor mletý
- 175gramůVepřové maso libové
- 1kusPórek
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1,5decilitryVývar rybí
- 3lžíceVoda pitná
- 4,5lžičkySolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
24 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 12 lžíce rostlinného oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a smažíme 30 vteřin. Přidáme krevety a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme. Poté krevety vyndáme z woku a dáme stranou.
- 2Do woku přidáme zbylý olej a jakmile bude rozpálený, přidáme pokrájený pórek, zázvor, vepřové maso nakrájené na kostičky a smažíme 5 minut. Přidáme rýžové víno, moučkový cukr, sójovou omáčku, rybí vývar a promícháme.
- 3V misce smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, povaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Krevety vrátíme do woku a přidáme rozšlehaná vejce, vaříme 6 minut, občas opatrně zamícháme.
- 4Podáváme ozdobené nasekaným pórkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.