Krevety po kantonsku

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
24 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2 lžíce rostlinného oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a smažíme 30 vteřin. Přidáme krevety a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme. Poté krevety vyndáme z woku a dáme stranou.
  • 2
    Do woku přidáme zbylý olej a jakmile bude rozpálený, přidáme pokrájený pórek, zázvor, vepřové maso nakrájené na kostičky a smažíme 5 minut. Přidáme rýžové víno, moučkový cukr, sójovou omáčku, rybí vývar a promícháme.
  • 3
    V misce smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, povaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Krevety vrátíme do woku a přidáme rozšlehaná vejce, vaříme 6 minut, občas opatrně zamícháme.
  • 4
    Podáváme ozdobené nasekaným pórkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.