Krevety s řeřichou
20 min.
Ingredience
- 320gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůŘeřicha
- 5gramůSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 60mililitrůLimetková šťáva
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 80gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
870 mg
Cukr
528 mg
Postup přípravy
- 1Loupané krevety omyjeme, odlomíme hlavičky a ocásky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a 5 minut vaříme. Krevety poté scedíme, necháme vychladnout, lístky koriandru nasekáme na jemno, řeřichu natrháme na menší kousky. Limetkovou šťávu smícháme s panenským olejem, polovinou polijeme krevety. Na talíře rozdělíme lístky řeřichy, pokapeme druhou polovinou šťávy, na ně upravíme krevety a posypeme koriandrem.
- 2Před podáváním vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.