Krevety se zelenými fazolkami
42 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžičkySolamyl
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 30gramůOřechy Kešu
- 1lžičkaZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceSherry brandy
- 1lžíceOmáčka sójová
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krevety marinujeme 15-20 minut v sherry, několikrát je obrátíme. Čtyři lžíce vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a cukrem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a česnek nasekáme nadrobno.
- 2Kešu opražíme na suché pánvi. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, nasekaný zázvor a za stálého míchání dusíme několik minut. Pak je děrovanou naběračkou vyjmeme a necháme stranou.
- 3Do pánve dáme cibuli, fazolky a zbylý vývar, dusíme zakryté asi 6 minut, pak přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Přidáme krevety a znovu vše prohřejeme.
- 4Směs nandáme na mísu, posypeme oříšky a ihned podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.