Krevety ve filetech z pražmy královské
35 min.
Ingredience
- 500gramůPražma
- 4kusyKrevety tygří - loupané
- 2kusyPomeranče
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 200gramůFenykl obecný
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
20 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
45 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z pražmy připravíme filety, podélně rozřízneme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Volné části spojíme tak, abychom vytvořili tvar srdce, do každého vložíme 2 vyloupané krevety zbavené střívka.
- 2Upevníme párátkem, přemístíme do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 190C cca 12min.
- 3Mezitím očistíme fenykl, nakrájíme na tenké plátky a na lžičce rozpáleného oleje cca 2-3min orestujeme. Pokapeme šťávou vylisovanou z půlky pomeranče, teplotu zvýšíme, ochutíme solí a pepřem.
- 4Po 1min odstavíme, přidáme oloupané dílky pomeranče, rozdělíme na talíře, poklademe hotovými srdíčky z ryby a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.