Krjušon fantazie, ruský sváteční alkoholický nápoj
20 min.
Ingredience
- 1kusJablka
- 1kusHrušky
- 2kusyBroskve
- 2kusyMeruňky
- 100gramůJahody
- 100mililitrůBrandy
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceCukr krupice
- 400mililitrůDolin - Vermouth
- 400mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůSodovka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Ovoce oloupeme, zbavíme pecek a jádřinců, menší ovoce překrojíme, větší rozkrájíme na plátky a vše vložíme do teriny. Zasypeme cukrem, přelijeme koňakem a citrónovou šťávou, terinu zakryjeme, ovocnou směs necháme v chladnu asi 2 hodiny rozležet.
- 2Před podáváním přilijeme vychlazené bílý vermut a bílé přírodní víno. Směs lehce promícháme.
- 3Ovoce rozdělíme do skleniček, zalijeme vlastní šťávou a podle chuti doplníme sodovkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.