Krkonošská dumlikačka
30 min.
Ingredience
- 400gramůTuřín
- 1,5lžičkySůl
- 1litrMléko plnotučné
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytý a oloupaný tuřín pokrájíme na kostičky a dáme ho vařit do osoleného mléka.
- 2Do smetany rozmícháme dohladka mouku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Když je tuřín poloměkký, přimícháme smetanu s moukou a pomalu dovaříme. Ke konci vaření přimícháme kopr, necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.