Krkonošské kynuté knedlíky s borůvkami
35 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 6lžicCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůBorůvky
- 6lžicPerník
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicCukr moučkový
- 2,2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
7 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1V misce do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krupicového cukru, promícháme a kvásek necháme pod utěrkou na teplém místě vzejít.
- 2Ve velké míse pak z mouky, vajíčka, špetky soli a kvásku vypracujeme polotuhé těsto, které necháme přikryté utěrkou v teple vykynout.
- 3Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 4Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly, z kterých na pomoučené pracovní ploše vyválíme placičky. Na střed každé dáme borůvky a krupicový cukr, placičky zabalíme a necháme ještě chvíli kynout.
- 5Knedlíky vaříme v dostatečném množství mírně osolené vody přibližně 10 minut. Uvařené ihned po vyjmutí propícháme vidličkou, aby z nich vyprchala pára a nesrazily se.
- 6Krkonošské borůvkové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem a strouhaným perníkem, přelité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.